ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Bitcoin: Ένα μαθηματικό και επιστημονικό νόμισμα για το Internet

Ανδρέας Μ. Αντωνόπουλος-Bitcoin, Founder RootEleven LLC, Author, Ιδρυτής, Συγγραφέας

O Ανδρέας Μ. Αντωνόπουλος είναι εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας και των αποκεντρωμένων συστημάτων, με έμφαση στα κρυπτο-νομίσματα και συγκεκριμένα το Bitcoin. Έχει ιδρύσει 6 επιχειρήσεις στην καριέρα του, με πιο πρόσφατη, μια εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας κρυπτο-νομισμάτων.

Ο Ανδρέας έχει ιδρύσει επιχειρήσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Είναι κάτοχος πτυχίων στις Επιστήμες Υπολογιστών, Επικοινωνίες Δεδομένων και στα Κατανεμημένα Συστήματα. Με εμπειρία που κυμαίνεται από συστήματα υπολογιστών και ηλεκτρονικά μέχρι την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλής αξίας σε εταιρείες, καθώς και πολυετή εμπειρία ως Chief Technology Officer, Chief Information Officer και Chief Security Officer – συνδυάζει την αυθεντία και τη βαθειά γνώση με μια μοναδική ικανότητα να μεταφέρει με απλό και κατανοητό, στο ευρύ κοινό, τρόπο πολύπλοκα θέματα. Πάνω από 200 άρθρα του με αντικείμενο την ασφάλεια ηλεκτρονικών συστημάτων, τα κέντρα δεδομένων και το cloud computing έχουν δημοσιευθεί παγκοσμίως. Τομείς επαγγελματικού ενδιαφέροντος για τον Ανδρέα αποτελούν το Bitcoin, τα κρυπτό-νομίσματα, η ασφάλεια των πληροφοριών, η κρυπτογράφηση, το cloud computing, τα κέντρα δεδομένων, τo Linux και  η ανάπτυξη ανοικτού κώδικα και ρομποτικού λογισμικού.

Δεξιότητες

Ως επαγγελματίας ασφαλείας συστημάτων, με πείρα άνω των 20 ετών στην ασφάλεια των πληροφοριών, ο Ανδρέας προσδίδει μια μοναδική προσέγγιση στα κρυπτό-νομίσματα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις τις οποίες συμβουλεύει. Επιπλέον η πολυετή του επαγγελματική πείρα στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τον καθιστούν ως τον πλέον κατάλληλο στο να προσδώσει καινοτομία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, η οποία έχει σκοπό να διαταράξει την στασιμότητα της βιομηχανίας.    

Σχετικά με το Bitcoin :

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, ένα δίκτυο, ένα πρωτόκολλο και ένα πρότυπο. Προσφέρει στο ευρύ κοινό μια νέα προσέγγιση στο ψηφιακό χρήμα, που είναι ανεξάρτητο από κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και αθέμιτες επιρροές. Το Bitcoin είναι ένα σύστημα βασισμένο σε κανόνες, που λειτουργεί με βάση μαθηματικές και επιστημονικές αρχές. Το Bitcoin αποτελεί την κορύφωση τριών δεκαετιών έρευνας στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και είναι το πρώτο που λειτουργεί χωρίς τον κίνδυνο ρίσκου τρίτων μερών. Το Bitcoin αποτελεί κάτι παραπάνω από διαδικτυακά χρήματα; είναι το διαδίκτυο των χρημάτων και αποτελεί το έναυσμα για την επερχόμενη έκρηξη καινοτομίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.